Den som upptäcker chiafrön kan uppleva att det blir svårt att leva utan denna källa till hälsa. Med dessa frön så får man protein såväl som omega 3 och de är ett utmärkt komplement till den kost man redan håller. Med Chiafrön EKO så får du en riktigt kraftfull produkt som har odlats ekologiskt och som dessutom ger dig gott om protein, fibrer och omega 3. Det här är en påse med frön som du kommer att få stor användning av för att laga till ett nyttigt mellanmål som chiapudding eller för att använda som tillsats i sallader och andra maträtter.

Mer om Chiafrön EKO

Vad är det då som är så speciellt med produkten Chiafrön EKO? Först och främst så har dessa frön odlats i Mexiko på hög höjd. Det här är chiafröets ursprungsland och man har sett till att skapa en produkt som är helt utan tillsatser och gifter genom att odla den ekologiskt. Chiafrön räknas som rawfood då man inte har processat fröna på något vis. Du får de precis så som de förekommer i naturen, och genom varsam hantering så ser man till att alla viktiga näringsämnen finns kvar då du vill använda dig av fröna.

När du tillsätter vätska till chiafrön så kommer du att se att de sväller och skapar en slags geléhölje. Det är den här egenskapen som gör att dessa frön är en så bra ingrediens då man vill få mer konsistens i matlagningen. Med vanlig mjölk och chiafrön så man lätt laga pudding utan att använda sig av värme.

Bra för hälsan

Oavsett om du vill uppnå en bättre mättnadskänsla eller om du är ute efter de hälsosamma ingredienserna i detta frö så är chia ett utmärkt val. Den som sportar ofta kan se en stor fördel i att få i sig mer protein såväl som fibrer. Det är så lätt att lägga till dessa frön till olika drycker och maträtter så användningen blir mycket smidig. Det man ska tänka på är att man behöver tugga på chiafrön för att komma åt näringen som finns i det. Om man sväljer det som det är så kan det förvisso vara bra för tarmar och viss näring kan kroppen komma åt, men inte lika mycket som då man ser till att tugga igenom fröerna ordentligt.